amaliestrening - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Alternativ yoghurt

Dagen i dag starter super rolig og jeg dro meg i sengen i nesten to timer før jeg sto opp og satte meg rett i sofaen, haha. Her nyter vi fridagene med å ikke gjøre noe som helst. Jeg prøvde meg en tur på trening i dag også, i utgangspunktet bare for å rulle på foamrolleren og tøye ut. Siden jeg er forkjølet tenker jeg å ikke kjøre kroppen så hardt de kommende dagene. Jeg rullet og tøyet i en halv time etterfulgt av lett knebøy og utfall før jeg ga meg. Viktig å lytte litt til kroppen av og til! 

De siste dagene har jeg kommet tilbake igjen på riktig spor når det kommer til kosthold. Jeg har vært flink til å spise proteinrikt og jeg håper jeg klarer å holde kostholdet greit stabilt frem til sommeren. En av tingene jeg har fått dilla på er kesam med fun saft og havregryn. Det er så utrolig godt, enkelt, mettende og ikke minst sunt! Et supert alternativ som kveldsmat, mellommåltid eller når du er på farten. Kesam med saft er et godt alternativ til yoghurt for eksempel. Og det beste er at du kan blande kesamen med den saftsmaken du liker best. Personlig synes jeg at fun sin jordbær og kiwi er utrolig god. Den er litt søt men også litt syrlig, yummi.
Har du smakt kesam med saft før? Tips til gode smaker jeg må teste ut? 
 
Bootylicious
I går kom pakken jeg bestilte fra G-force sine nettsider. Jeg fikk vite at nettsiden deres skulle legge ned og klarte ikke la vær å bestille noe hjem, siden prisen var skremmende lav! Jeg bestilte egentlig bare den rosa tightsen og en t-skjorte som matchet, men i stede fikk jeg til sendt enda en tights av samme type med millitær print. Men hey, kan ikke klage på det akkurat! Stoffet på tightsen var utrolig tynt, mykt og deilig. Med andre ord perfekt til styrketrening! gleder meg til å teste de ut de kommende dagene. Som nevnt er siden til G-force nå lagt ned, så tightsene får dere dessverre ikke tak i lenger. 
Late breakfast + recipe

Hei!
Nå har jeg akkurat fått i meg frokosten som forresten smakte syykt digg. Bananpannekaker må være noe av det beste jeg vet! Det ble visst en ekstremt sen frokost i dag også, selv om jeg hadde store planer om å stå opp tidlig. Jeg slet med å sove i  natt på grunn av forkjølelsen som nå begynner å spre seg i kroppen, så da tillot jeg meg selv å dra meg litt ekstra i sengen. Jeg tenker å få vasket unna litt klær i dag, før jeg vurderer om formen er stabil nok til å dra på trening eller ikke. 

Vet jeg har lagt ut oppskriften for bananpannekaker før, men her kommer den igjen gitt! 
Bananpannekaker
Du trenger:
- 4 egg
- 1 eller 2 bananer (spørs hvor søte du vil pannekakene skal være)
- 3-4 spiseskjeer speltmel

Slik gjør du:
-Sett på stekepannen
- Klekk eggene i en miksmaster
- kutt opp bananene for å unngå klumper
- tilsett speltmel (eller havregryn) for litt fastere konsistens.
- miks alt sammen, hell røren i pannen og stek


 
Hallo, 2017

"Publisert 04.09 kl 21:34". Det er nesten 4 måneder siden siste jeg oppdaterte bloggen.. 
Jeg sitter stadig med dårlig samvittighet når det popper opp på facebooken min at "amaliestrening.blogg.no har 9 nye visninger" typ hver dag. Det har (som alle de andre gangene) ikke vært meningen å ta en uanmeldt pause fra bloggingen. Men de som har blogg, vet hvor tidkrevende det er å lage gode innlegg hver dag. Og siden jeg nå er student, jobber og trener blir det lite tid til overs dersom den sosiale delen av meg også skal holdes i live. 

Jeg kan jo gi dere en liten oppdatering siden sist: Treningen har gått veldig bra og jeg er i full gang med å bygge meg opp igjen med tanke på knebøy og markløft som jeg har gått flere måneder uten. Kneet har blitt bedre takket bare at jeg endelig tok til fornuft og investerte i en kne varmer. Så vanskelig var det, Amalie. Takk, vær så god. Ellers har jeg vært på Dagfinn Lyngbø show, rukket å bikke 20 år, vært i tre uker praksis i barnehage, fått A på eksamen, feiret jul hjemme og BAM så var vi i 2017! GODT NYTT ÅR!

Når jeg ser tilbake på 2016 tenker jeg bare " eeh.. hva gjorde jeg?", mens alle andre har hundre bilder og mange gøye historier om hva de har opplevd i året som var. Jeg, som et over gjennomsnittlig A4 menneske, har jobbet og manna meg opp til å starte på studier. Jeg har trent og gått både opp og ned i vekt og vært på flere fester det siste halvåret enn det jeg har vært i hele mitt liv. Ikke at jeg har blitt alkoholiker, men student er vel et mildere ord for det. Nå som vi har enda et nytt år fremfor oss, er det vel bare å fortsette med akkurat det samme som jeg gjorde i fjor og året før: jobb, trening og skole. Men det er helt greit siden jeg er motivert for å gjøre det bra både på skolen og trening. Håper dere alle får en fin start på året!


 
Oppsummering av helgen min


God søndagskveld!
Denne helgen har bare sust forbi, og jeg har ikke rukket å sette meg ned for å blogge. Så nå tenker jeg å gi dere en kjapp update på helgen min: 
På fredag hadde jeg min første arbeidsdag på Dressmann i Åsane. Jeg jobbet alene de to siste timene og skulle stenge butikken for første gang. Jeg var litt nervøs for at jeg skulle glemme å gjøre noe, men det hele gikk veldig fint! I går hadde jeg en sinnsykt bra beinøkt etterfulgt av besøk av Lene. Senere dro vi på besøk til et vennepar og spilte brettspill og snakket hele kvelden. 

I dag har det vært strålende fint vær her i Bergen og det har jeg utnyttet med å gå en lang spasertur på en hel time, sammen med Kim. Etter gåturen ble det en liten pust i bakken før det bar bort på sats for en aldri så liten overkroppsøkt.Jeg hadde planer om å gjøre litt skolearbeid når jeg var ferdig å trene, men jeg er så sinnsykt trøtt at jeg ikke får med meg noe av det jeg leser. Tenker at jeg heller skal legge meg litt fornuftig i kveld, og få tatt igjen litt skolearbeid i morgen. Jeg har avtalt med tre andre jenter fra klassen at vi skal sitte igjen etter skoletid og jobbe litt sammen. Det er alltid gøyere å gjøre lekser sammen med andre! Håper bare det blir like effektivt som jeg tenker det blir.. Men det blir det vel neppe med fire pratsomme jenter i samme rom, haha. Men hey, let's give it a try. 
Tilbake til rutiner

Hei dere!
Jeg er fullt klar over at det har vært ekstremt stille på alt av sosiale medier den siste tiden, både på bloggen og instagram. Helt siden jeg kom tilbake til Bergen i fra Førde i sommer, har det skjedd ting slag i slag. Noen dager etter jeg kom tilbake til Bergen var det full rulle med fadderuke og festing. Jeg ble selvfølgelig forkjølet rett etter fadderuken, så trening har det heller ikke blitt så mye av de siste to ukene. Fadderuken er (endelig) overstått og skoleåret har herved startet for alvor. Så fra og med denne uken er det tilbake til rutiner igjen, og godt er det! 

De siste ukene har gått så ekstremt fort! Jeg har gått på skole i to uker allerede, august er på veis ende og om to dager er vi i september(?!). Herregud, det er jo snart jul.  
Back to reality

Hei dere!
Siden jeg kom tilbake til Bergen på onsdag har jeg hatt overnatting av lene, tre netter på rad.Vi har trent, sett film, vert på byen og pakket ut tingene hennes. Hun har jo flyttet til et kollektiv i sentrum, bare noen hundre meter fra meg! Kjempe deilig å ha en venninne boende så nærme. I tillegg skal en annen kompis av meg og en god kompis av Sven, bo rett bort i gata her. 

I går og i dag har jeg brukt tiden på å vaske leiligheten slik at den er ren og pen til den kommende uken. I morgen begynner jo skolen!? Herregud, det har virkelig ikke gått opp for meg at jeg nå skal begynne på høyskole. Jeg har liksom ikke rukket å komme ut av ferieboblen, så i morgen får jeg nok et lite(stort) reality sjokk. Jeg regner ikke med at det blir noe særlig med skolearbeid den første uken i alle fall, siden det er fadder uke. Men ååh som jeg gru-gleder meg! Tenk at jeg skal starte helt på nytt, med helt nye mennesker. Jeg er glad for at jeg allerede nå har bodd i Bergen i ett år, slik at jeg ikke er fullstendig lost, haha. 

Jeg har rukket å tatt meg en snartur bort på HIB for å se hvordan det ser ut, og jeg har rukket å kjøpt inn to av bøkene jeg trenger. Så jeg har i alle fall så smått begynt å forberede meg på det kommende året. Jeg er seriøst så sykt spent! Føler jeg skal begynne i første klasse igjen. 

 
Nyeste innkjøp


Løpejakke - outlet / tights - sport 1 // sko - DNAHei dere!
I går var jeg og mamma på en liten handletur for å handle inn litt nødvendigheter. Jeg trengte sårt nye treningstightser, løpejakke, nye sko og diverse småting. Den rosa tightsen er noe av det sykeste jeg har kjøpt, ever. Jeg går som regel for svart/grått når det kommer til tights, men akkurat denne satt så utrolig godt! Jeg er litt skeptisk til den skrikende rosafargen, men tenker jeg må utfordre meg selv litt med å prøve bruke denne på trening en gang. 

Nå har jeg forresten kommet tilbake til Bergen igjen etter flere uker i Førde. Nå er det tilbake til reality om bare noen få dager! Jeg har vært flink og pakket ut den svære kofferten og baggen jeg hadde med meg allerede. Vanligvis blir sånt liggende i flere dager (om ikke uker) etter at jeg har kommet hjem. Det er godt hva som er gjort! Senere i kveld drar jeg og Lene en tur på kino, før jeg må i sengs til en litt fornuftig tid i kveld, for jeg skal nemlig på jobbintervju i morgen!
Snapchat moments
Disse snapchat bildene er i fra de siste to ukene, men de oppsummerer egentlig hele sommeren min: Trening og Jobb.

I dag kjenner jeg det virkelig crossfitøkten og gårsdagens styrketrening på kroppen. Men det stopper ikke meg fra å ta en økt til i kveld. Vet ikke hvor effektiv økten blir, men jeg tenker at jeg skal dra meg ned på spenst og se hva jeg klarer. Tenker jeg kan utnytte stølheten til litt cardio trening, eller kanskje beina mine takler noen rumpeøvelser. Noe trening eller bedre enn ingen trening i alle fall!

Ha en fin fredagskveld! 
Crossfit for første gang

Hei dere!
Da var arbeidsdagen ferdig for i dag, middagen er slukt, og kaffien går ned på høykant. Snart tar jeg nemlig turen til spenst for dagens treningsøkt. Hele kroppen fikk kjørt seg bra i går da jeg og Ronja, etter å ha trent bein, bestemte vi oss for å ta en aldri så liten crossfit økt. Dette var altså første gang jeg har prøvd noen form for crossfit. Ronja satt opp noen typiske crossfitøvelser og disse gjorde vi i tre omganger. Det var sykt slitsomt, enda dette var en mild økt. Men det var faktisk veldig gøy og deilig å gjøre mange forskjellige øvelser etter hverandre og kjenne at hele kroppen jobbet. Så man skal ikke se bort i fra at det blir flere slike økter! 

 
Work, work, work

Hei dere!
Da var dagens jobbantrekk kommet på og jeg er straks klar for noen timer bak kassen på Dressmann. Jeg håper virkelig tiden går fort i kveld, for etter jobb skal jeg endelig få se min kjære samboer igjen! Vi har ikke sett hverandre på en hel måned, så nå gleder jeg meg skikkelig.

Så i kveld skal jeg bare nyte nærværet til kjæresten, kose meg og slappe av.
Time flies

Da var det mandag igjen, august har startet og en ny jobbuke står for tur!
Jeg avsluttet helgen med en rolig kveld på verandaen sammen med Lene i går. Vi pakket oss inn i tepper, skrudde på litt varme, lagde oss kaffe baileys og bare snakket om alt mulig. Vi latet rett og slett som om det var sommer, siden været her ikke er verken fint eller varmt, så måtte vi lage vår egen sommeratmosfære. Det var i vertfall super koselig! 

Jeg føler at denne sommeren bare har glidd rett forbi. Jeg har allerede vært i Førde i fire uker, og har ærlig talt ikke gjort noe spesielt. Jeg har bare jobbet og dagene har bare passert fortere enn jeg aner. Nå har jeg bare en uke igjen her før jeg drar tilbake til Bergen og begynner på skole(?!). Jeg har omtrent ikke merket at jeg har hatt et friår, og nå skal jeg plutselig begynne på skole igjen? Det blir sykt rart. Det blir en helt annen hverdag, og jeg må faktisk begynne å bruke hjernen min igjen etter et helt års pause. Jeg tror det kan bli en utfordring i starten, men samtidig er jeg litt klar å lære noe nytt. 

Jeg har faktisk tenkt mye på det med skolestart og det å begynne på et helt nytt studium som går over tre år. Jeg har egentlig vært veldig usikker på om jeg i det hele tatt hadde lyst til å studere. For jeg har ikke klart å liksom finne noe jeg virkelig har lyst til å studere. Men jo mer jeg tenker tilbake på da jeg jobbet i barnehage, kjenner jeg at jeg har litt lyst til å lære mer om barn og pedagogikk. Jeg hadde jo aldri i livet trodd at jeg, som gikk media på VGS og er interessert i trening, skulle studere barnehagelærer? Det blir i alle fall veldig spennende og se hva disse årene innebærer. Så får vel bare tiden vise om dette er riktig valg eller ikke. 

Skal du studere til høsten? :-) 
Søndagsmodus
God søndag alle!
Jeg startet dagen med å dra meg lenge i sengen for så å ta meg tid til litt selvpleie. Ellers har jeg ikke gjort noe fornuftig i dag, men det er vel slik søndager skal være? Men jeg kjenner i ryggen at det har blitt litt mye stillesitting i dag, så jeg må nok ta meg en liten trur til spenst for å gå på mølla eller ta en lett overkroppsøkt. Uten om at ryggen verker, føler jeg at kroppen endelig har respondert på det sunnere kostholdet og treningen jeg har prøvd å opprettholde de siste ukene. Det ser ut som kroppen har kvittet seg med mye vann, og jeg føler meg fastere - og deilig er det!
 
Inne i en god treningsperiode

Dere vet den følelsen når du er inne i en skikkelig god treningsperiode og du føler deg nærmest ustoppelig? Sånn føler jeg det om dagen! Til tross for at jeg forrige helg klarte å få en eller annen strekk i bakside lår og korsrygg, har jeg hatt mange gode økter denne uken. Jeg kjenner at bevegeligheten i ryggen fortsatt er noe begrenset, men jeg klarer å utføre en del øvelser for både overkropp og bein likevel. Jeg har gjort en del cardio i form av rask gange de siste dagene for å prøve å løse opp litt i ryggen. Jeg må nok bare belage meg på noen dager til med litt lettere økter, før jeg sakte men sikkert kan begynne løfte tyngre igjen. Men jeg skal utnytte denne strekken til å gjøre mer cardio, siden jeg ikke får meg selv til å gjøre det når jeg ellers kan trene hva jeg vil. I dag har jeg seinvakt på Vivikes før det blir trening etter stengetid. Jeg gleder meg allerede! 
Snapchat momentsDisse bildene beskriver de siste dagene mine: Fjelltur, trening,mat og festing. Jeg har tillat meg selv å dra på noen fester her hjemme da det er det nærmeste jeg kommer festival i sommer, siden jeg jobber så mye. Ellers kan jeg også meddele at jeg har kommet inn på barnehagelærer studiet på Høyskolen i Bergen, så til høsten blir jeg student! Jeg er så sykt spent på hvordan det kommer til å bli. Jeg gleder meg allerede til å komme tilbake til Bergen og å se kjæresten igjen. Og nå som jeg i tillegg får min bestevenn til byn, kan ikke høsten bli annet enn bra! 
 
Utnytter fridagene

Jeg hadde fri fra jobb både onsdag og torsdag denne uken noe jeg utnyttet godt. På onsdag tok jeg meg en skikkelig bein økt etterfulgt av en koselig tur på Peppes sammen med Lene og Amalie. I går sov jeg lenge og hadde den beste overkropps økten på lenge! Så nå er jeg innmari stiv i både armer, skuldre, rygg, mage og bein. Hater å være stiv og støl. Desto større grunn er det til å trene ofte, slik at man ikke får for lang pause og blir pinnestiv etter hver økt! Men denne gangen skyldtes det at jeg gjorde noen øvelser jeg ikke har gjort på lenge. 

You see sweat, I see sexyglow ;) neida, ser svetten jeg også. 

Nå kom jeg akkurat på at vi ikke har mer mat i huset.. Er ikke lett når man er hjemme alene hos mamma og pappa hvor du er vandt til at kjøleskapet fyller seg selv.. Får vel se om jeg finner en kriseløsning på kveldsmaten og morgendagens jobblunsj.
Lazy morningJeg hadde egentlig tenkt til å dra på trening før jobb i dag, men jeg stod opp så sent at det hele bare ble sykt mye stress. Så jeg tenker at jeg bare bytter om dagene slik at jeg tar hviledag i dag og trener i morgen i stedet. Jeg pleier jo å ha hviledag på onsdager, men siden jeg likevel har fri fra jobb i morgen, har jeg god tid til å ta meg en eller kanskje to økter. 

Nå skal jeg bare slappe av og få i meg litt mat før noen timer bak kassa på Dressmann står for tur. Ha en fin tirsdag!
Ferie, hva er det for noe?

Hey'all!
Beklager for dårlig blogging de siste dagene, men jeg har rett og slett vært sliten og ikke orket. Forrige uke jobbet jeg hver eneste dag, hadde ca fire treningsøkter og på lørdag var jeg ute en tur sammen med Karoline og Lene. Jeg kjenner veldig godt på kroppen at jeg er rimelig sliten om dagen. Jeg sover lenge og føler jeg aldri blir uthvilt. Derfor har jeg valgt å ikke stresse med noe blogging, til fordel for å lytte til kroppen og prøve slappe av når jeg ikke har noe på agendaen. Jeg har jo ikke hatt noe ordentlig ferie på.. to år? Jeg husker i alle fall ikke sist. Jeg har bare gått i fra den ene jobben til den andre, uten noen form for ferie. I sommer blir det heller ingen ferie på meg, for jeg er i full jobb til litt ut i August. Eneste unntaket er denne uken her, da har jeg bare tre vakter. Ellers jobber jeg hver dag og hver helg i fire uker til. Kjennes litt ut som om kroppen aldri klarer å slappe helt av, og det er utrolig slitsomt. Håper jeg bare ikke har tatt meg vann over hodet nå.. Min måte å slappe av på er å ta seg en treningsøkt, gjerne med musikk på ørene slik at jeg føler det bare er jeg og tankene mine som eksisterer. Så nå er det en tur på Spenst som står for tur. Snakkes! 
 
Nedbrutt i alle kanter

Nå ligger jeg i sengen og bare kjenner at hele kroppen er nedbrutt. Jeg er så utrolig stiv i alle muskler etter de siste treningsøktene. Det er jo selvfølgelig en bra ting, men fy søren, det er ikke noe behagelig at du ikke klarer å gjøre en eneste bevegelse uten at du verker. Så I morgen blir det en hviledag på treningsfronten for min del. Morgendagens planer lyder som følgende: jobb, slappe av med litt solarium og lage smoothie på kveldstid sammen med Karoline. Alt i alt en fin restitusjonsdag, før jeg på torsdag smeller til med en god beinøkt.

Slenger med to flexebilder i fra dagens treningsøkt.

 
Banana split t-shirt
Digger denne t-skjorten fra pull&bear.

God mandag alle sammen!
Nå sitter jeg bare å slapper av med en god kopp kaffe. Jeg begynner på jobb klokken 15 i dag.Har et veldig hat-elsk forhold til seinvakter. Hater at jeg er ferdig så seint, men samtidig er det litt deilig å kunne slappe av og bruke god tid om morgenen. Jeg er faktisk litt spent på hvordan det kommer til å gå, med tanke på at jeg ikke har brukt kassasystemet på flere måneder og fordi jeg har aldri jobbet på Vivikes før. Satser på jeg kommer inn i det om jeg får en liten oppfriskning. 
Back in F-town


Hei!
Jeg kom frem til Førde i går kveld kl 18, og det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å kjøre en tur på motorsykkel. Pappa har nemlig tatt 40-års krisen litt på etterskudd og kjøpt seg motorsykkel, haha. Så vi tok oss en liten kjøretur før jeg burkte resten av kvelden på å se film og slappe av sammen med Karoline. Så i går fikk jeg kjenne enda mer på hvor lyst jeg har på sykkel selv. En vakker dag skal jeg kruse rundt på min egen sykkel.

I dag skal jeg bare slappe av, for i morgen starter første jobb dag i ny butikk. Jeg skal jobbe hele uken uten om torsdag

Her ser dere min fargerike koffert som inneholder sykt mye svarte, hvite, grå og brune klær. Jeg eier så og si bare basic plagg.
 
Amalie tipser: Sterilan blooming freesia

Jeg tenkte å starte uka med et aldri så lite tips, eller anbefaling er det vel heller. Jeg har alltid slitt med å finne en deodorant som er god nok for meg. Jeg svetter ganske mye til vanlig (grå gensere er min største frykt),men spesielt mye på trening. Siden jeg trener ofte og hater å lukte vondt (er avhengig av god lukt), er det ikke alle deodoranter som fungerer. Mange deodoranter lukter godt når du først tar den på, men etterhvert blir lukten blandet ut med 50/50 svettelukt/deodorant. Da blir problemet bare enda verre. For noen uker siden så jeg at det hadde kommet en søt liten deodorant med blå kork og rosa blomster i hygienehyllene på butikken. Jeg luktet på den, tok den i kurven og siden har jeg brukt den hver dag. Denne deodoranten lukter fantastisk friskt og godt, og holder seg overraskende lenge! Selv gjennom en veldig svett treningsøkt, lukter det forsatt blomster i armhulene, haha, det er faktisk sant.

Har du prøvd denne deodoranten?
Wyte duffel bag


I det siste har jeg drevet aktivt med en del vidusshopping på nettet. Da jeg var innom Sportamore fant jeg denne fine bagen på 70L til bare 149 kr! Denne kommer nok til å bli aktivt brukt til hjemreiser til Førde. Størrelsen er helt perfekt og i tillegg kan jeg ha den på ryggen, noe som gjør den innmari praktisk.

Bagen er fortsatt på salg og du kan finne den HER

Jeg og Sven bestemte oss for å ta cheatmealen vi egentlig skulle hatt neste helg, i dag i stedet. Siden jeg reiser til Førde neste helg og vi ikke fant noe passende tidspunkt å gjøre dette på, spiser vi heller en saftig pizza i kveld etter trening. Dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg! 
Metime

Good lørdag!
Lørdag betyr lavdag med null trening og null planer. I dag dro jeg meg ekstra lenge i sengen og koste meg med en god frokost og kaffe. Jeg har akkurat  brukt en times tid på badet med dusjing, selvbruning og tannbleiking. Tar meg sjelden tid til å freshe meg opp i hverdagen, så da er det ekstra deilig når jeg endelig har en hel dag hvor jeg bare kan dille og ta det helt med ro. Nå tenker jeg at jeg må gjøre litt husarbeid siden det også er noe jeg føler jeg aldri får tid til i hverdagen. Så da er det bare å skru opp musikken og synge meg gjennom oppvasken og klesbrettingen. Håper alle får en finfin lørdag!
Endelig helg

Daaa folkens,da var det endelig helg. Merker at jeg var ekstra gira på helg og fri siden jeg har jobbet på småbarnsavdeling hele uken. Det tar virkelig på både mentalt og fysisk og jobbe med små barn. Skal jobbe på samme avdeling hele neste uke, før jeg neste fredag vender snuten hjemover til Førde. Der skal være i noen uker for å jobbe. Siden det er lite jobb å få i barnehager om sommeren, har jeg fikset meg to butikkjobber i Førde for sommeren. 

Nå har jeg akkurat kommet hjem etter en god beinøkt. Så for øyeblikket sitter jeg i sofaen med beina høyt. Sykt deilig å ikke ha noen planer i helgen, kjenner nemlig at jeg er ganske sliten. Regner med er på grunn av kaloriunderskuddet jeg har hatt siden starten av måneden. Men nå er det bare en uke igjen av kostholdsplanen før jeg skal kose meg med pizza eller annen junk. Gleder meg som en unge! 

Ha en fin fredagskveld videre!
Dinners served

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra jobb og har laget meg en deilig middag som nytes i skrivende stund. Når tallerkenen er tom, skal jeg hive på meg treningsklær og komme meg til gymmet for en beinøkt. Kjenner jeg er rimelig stiv i bryst og triceps etter gårsdagens overkroppstrening, så i dag skal beina få kjørt seg.

​Hater at jeg kommer hjem så sent på ettermiddagen. Da går hele dagen i ett eneste kjør. Så nå når maten er spist, drar jeg på trening, for så å dra hjem, dusje, lage kveldsmat og foodpreppe morgendagens lunsj, før det er natta. Så det er vel bare å gå rumpa opp i fra sofaen og komme seg ut døren. Snakkes!
Før og etter bilder

Jeg hadde en aldri så liten fotosession i helgen, og så kom jeg på at det er veldig lenge siden jeg har sett på hvordan jeg så ut for noen måneder siden. Jeg bladde gjennom bildene mine for å prøve å finne noen gode før- bilder, men det var ikke så lett. Har ikke tatt noe særlig med bilder den siste tiden, så det var vanskelig å finne noen som faktisk viser fremgangen jeg har hatt. Men jeg fant to bilder i fra samme dag i september i fjor, hvor jeg stod i ca samme posisjon. Det var først da jeg så at det faktisk har skjedd noe de siste syv månedene. Man blir faktisk overraskende blind på seg selv når man trener. Man ser liksom ikke forandringene før man ser tilbake på hvordan man så ut før. Derfor er det ekstra gøy å ta før og etter bilder, det motiverer! Her kommer også det flotte t-skjorte skillet mitt tydelig frem,hehe. 
 
Selvdisiplin level 1 bestått

God lørdag!
Nå har jeg akkurat kommet inn døren igjen etter en liten tur til byen sammen med Hanna, som tilfeldigvis var i Bergen i dag. Vi satte oss først på Egon hvor de andre spiste mens jeg så på, hehe. Det var en stor prøvelse siden jeg har lavdag i dag, og skal spise ganske lite mat i form av kjøtt. Så jeg tok meg et glass vann mens de andre spiste pizza. Føler liksom at jeg har bestått selvdisiplin level 1. Nå har jeg sittet og sett på tre personer kose seg med pizza med pizzalukten surrende i hele lokalet. Det er jo ærlig talt en liten seier i seg selv. Ble litt stolt jeg altså.. 
Etter maten gikk vi og så litt i butikker, og jeg endte opp med å kjøpe noe så interessant som sokker. Jeg kjøpte tre par som lignet på sportsokker. 

Nå er kyllingen min ferdig, og jeg kan endelig spise litt igjen, woho! Resten av kvelden blir nok brukt til å slappe av. 
Strengere kosthold

Jeg nevnte i et tidligere innlegg at i eksamensperioden var treningsmotivasjonen ikke-eksisterende. Og siden jeg da trente mindre, ble det en del slurving med kostholdet også.

Nå er det snart to uker siden jeg startet med et strengere kostholds oppsett, og jeg kjenner virkelig på kroppen at den har lyst på noe sykt usunt. Jeg har vært overraskende flink til å motstå fristelser som varmlunsj i barnehagen og sjokoladehylla i butikken. Jeg har vært sykt nære på å skeie ut, men jeg har ombestemt meg i det øyeblikket jeg innser at jeg ikke kan ødelegge alt ved å ta en liten bit av noe jeg har sykt lyst på der og da. Det føles så bra å klare og motstå! Selv om det også føles kjipt noen ganger, er jeg glad for at jeg klarer å la være. Prøver hardt å opparbeide meg den viljestyrken til å spise sunt som jeg hadde for to år tilbake. Da var jeg veldig flink til å holde meg unna usunn små spising. Kjenner at jeg kunne gjerne tenke meg en sjokolade, men når jeg tenker meg to ganger om, har jeg ikke så lyst på det likevel. Har mer lyst på resultater enn en bit av den sjokoladen.

Er bare redd dette er en av mine mange perioder hvor jeg plutselig spiser sunt og trener mye, før jeg plutselig ligger med hodet ned i godeteriskåla. Satser på at jeg klarer å forholde meg til oppsettet, vertfall ut juni måned, som planlagt. 

Ble ikke noe trening i dag ettersom jeg var sykt trøtt etter bare fem timer søvn i natt etterfulgt av syv timer jobb. Så nå tenker jeg å bare bruke siste resten av energien min på å gå en tur før jeg tar kvelden. God natt!
BCAA explode
Etter to dager hjemmeværende sofasliter på grunn av forkjølelse, er kroppen endelig klar for en liten treningsøkt. Kjenner jeg meg selv blir nok denne lette økten nokså tung. Jeg sliter faktisk veldig med å ha lette økter, noe som ikke er så bra med tanke på kroppen. Det er jo bra med litt letter økter av og til, men jeg klarer rett og slett ikke dy meg når jeg har muligheten til å ta 10 kg manual i stedet for 6 kg. Men vi får se hvordan det går. 

Har forresten blitt helt frelst av denne BCAA'en fra Gymgrossisten. Den smaker så sykt godt at jeg kunne drukket det som brus. Den er syrlig med en smak av appelsin, yum! Gleder meg til økten er ferdig og jeg kan helle ned på denne herligheten av et flytende protein. 
rekordkort arbeidsdag

Det ble en veldig kort arbeidsdag på meg i dag. Jeg fikk jobbe i tre timer før jeg måtte busse meg hjem igjen. Barnehagen jeg skulle jobbe i trengte ikke vikar likevel, da det var gjort en feil hos min arbeidsgiver. Litt kjedelig å bruke en time på å reise til jobb, være der i tre timer for så å busse i en time hjem igjen.
Men, men.. Så nå sitter jeg hjemme og vet ikke helt hva jeg skal ta meg til i dag. Jeg er ganske forkjølet så jeg vet ikke hvor mye jeg faktisk orker å gjøre, men har lyst å komme meg ut etterhvert siden solen stråler. Vi får se hva dagen bringer :-) 
Skjer med alle de rare fargene i håret mitt da? Har ikke farget håret på typ to år. Håret er mørkebrunt i bunnen og blir gradvis lysere jo lenger ned man kommer. Litt rart siden jeg naturlig har nøttebrunt hår med oransje-skjær. 
 
Jeg føler jeg lever igjen

Heey world!
Wow, det er allerede over en måned siden sist innlegg, så nå tenkte jeg å oppdatere dere litt her. Siden påsken har jeg vært i et veldig eksamenspreget humør. Jeg har vært sykt stresset og har følt at jeg ikke har strukket til på noen områder. Jeg har trent lite, vert konstant stresset og i dårlig humør. Dette merket jeg har gått veldig innpå meg, hvordan jeg har oppført meg på jobb og på hjemmebane. Merket at stemningen mellom meg og Sven var veldig spent i flere uker fordi jeg ble så sykt irritert for alt.

Men nå ser alt mye lysere ut. Jeg er endelig ferdig med eksamen og de siste to ukene har jeg trent veldig bra. Humøret er betraktelig bedre og jeg føler meg helt ærlig som en ny person. Jeg har fått tilbake motivasjonen til trening som har vært så og si ikke-eksisterende i flere uker. Jeg er mye mer effektiv og er sykt gira på sommerferien om tre uker. Blir ikke helt sommerferie siden jeg skal jobbe. Men jeg skal tilbringe juli og august i Førde siden jeg har fått jobb der. Blir nok til at jeg farter litt frem og tilbake Førde-Bergen siden venner og kjente flytter til byen i løpet av sommeren.

Litt bilder i fra den siste tiden. Det har altså gått i litt festligheter, trening, nyting av det fine været og en litt over gjennomsnittet solbrent Amalie. 

Nå får vi se om jeg klarer å følge opp bloggen videre. Ha en fin helg alle sammen!
 
snapchat momentsEtter at jeg fikk ny telefon har jeg blitt mye mer aktiv på snapchat. Før var det faktisk et eneste kav å bruke snapchat fordi det tok typ 20 sekunder å bare åpne appen. Men nå går alt som en lek og jeg har funnet tilbake kjærligheten jeg har til snapchat, 
Grip øyeblikket. Det er alt du har.

Den siste tiden føler jeg at jeg har hatt et "liv" utenom sosiale medier. Jeg orker ikke blogge, og jeg orker ikke legge ut bilder på Instagram. Jeg orker ikke å prøve være overfladisk, legge ut et bildet av meg hvor jeg klistrer på meg et smil, når jeg ikke har noen grunn til å smile. Jeg drukner bare litt i eksamenstress nå for tiden. Dette hørtes kanskje i overkant dramatisk ut, men jeg tror mange der ute skjønner hva jeg snakker om. For å bli litt lettere til sinns, dro jeg i går og kjøpte meg en liten belønning/motivasjon. Erik Bertrand Larssen kom jo ut med en ny bok for en liten stund siden, og jeg klarte ikke legge fra meg tanken om at den boken MÅ jeg lese. Bøkene hans gir meg så ekstremt mye. Jeg elsker måten han skriver på og måte han treffer meg. Så jeg tenkte at å ha en sånn bok, hvor jeg kan flykte litt fra eksamen og samtidig få motivasjon og inspirasjon, er akkurat det jeg trenger nå. Jeg skal jobbe hver dag neste uke, så jeg burde vel bare utnytte disse fridagene og helgen til å lese. Enda en lite innholdsrik helg i sikte. Bare uker igjen til jeg kan leve igjen. Dette klarer jeg. Må bare bruke min indre styrke for det den er verdt. 

Har du lest noen av bøkene til Bertrand? 
Hometown

Hei fra hjembyen!
Nå har jeg kommet meg hjem igjen til Førde en liten tur. Jeg dro hjem en tur nå før eksamen fordi jeg føler det hjelper når man varierer hvor man leser. Jeg føler jeg leser litt bedre med en gang jeg kommer hjem. Det er nok mest fordi jeg ikke har så mye annet rundt meg som stresser meg, som jobb, klesvask, husvask og alle andre ting som jeg tenker skulle vert gjort mens jeg leser. Så i dag har jeg sittet noen timer med matten, og for å friske opp litt i topplokket skal jeg og Karoline gå oss en tur og kjøre litt trappeintervaller. Vi får se hvor lenge kneet mitt holder holder..

Ha en fortsatt fin lørdag alle sammen!
Jeg har ikke tid

Livet mitt er egentlig bare veldig kjedelig om dagen. Jeg jobber, kommer hjem, gjør skolearbeid og legger meg. Har ikke trent på flere dager, oppvasken har stått i en uke på kjøkkenbenken og jeg stresser over eksamen. Eneste gøye er at jeg har fått ny telefon. Men det er ikke så gøy det heller når det ikke skjer noe verken her eller der. Kamera er også forresten tomt for strøm og jeg gidder aldri sette der på lading. Leiligheten ser ut som et rottehøl, men jeg har ikke tid til å gjøre noe med det. Ryggen irriterer meg hver eneste dag fordi jeg har sittet så mye i sofaen at jeg har fått vondt av hele greia. Har faktisk litt lyst til å gråte fordi døgnet har for få timer. Men jeg skal ikke gjøre det, jeg har ikke tid. 

Slenger med et koselig bilde i fra helgen for å lette på stemninga. 
snapchat moments

Før jeg dro på trening i går kjente jeg at jeg var skikkelig klar for å ta en hard og god treningsøkt, og det ble det også! I går var det bein, rygg og biceps som stod på planen, og jeg knuste til på hip thrust øvelsen. Det ble flere repetisjoner og sett med både 60, 80, 90 og 100 kg! Kunne sikkert klart mer om jeg ikke tok flere repetisjoner med de andre vektene, men jeg er fornøyd med egen innsats. Jeg er også særs fornøyd fordi jeg endelig har kommet meg i gjennom alle kapitlene i matte boken, puh! Nå gjenstår det bare en hel haug med oppgaveløsning de kommende ukene. 


 
Inspirerende start på ukaJeg bladde i gjennom weheartit i går og fant en del fine treningsbilder, jeg tenkte å dele med dere. Selv blir jeg veldig motivert av å se gjennom slike bilder, og jeg kjenner jeg får skikkelig lyst til å trene, sånn på ordentlig. Så i dag skal jeg kjøre på med en god bein økt med litt rygg og biceps, og rehab trening. Nå gleder jeg meg som en unge til å sette tennene i kyllingen som står i ovnen, snakkes! 

Skal du trene i dag? :-D 
Sundaymood


Jeg merker hvor avhengig jeg er av fjernkontrollen til kameraet når den ikke fungerer lenger. Det er faktisk ganske vanskelig å ta gode bilder uten å bare kunne stille seg framfor kamera og trykke på en knapp. Så jeg må bare beklage de dårlige bildene i det siste, det blir bedre. Må bare få skaffet meg ett nytt batteri.

I dag er det søndag igjen, og solen skinner utenfor. Litt trist å måtte sitte inne med hodet ned i matte boken når det er så fint vær. Men jeg får meg heldigvis en liten gåtur etterpå, når jeg skal bort på sats. Skulle gjerne trent ute i dag, tatt en joggetur eller noe. Men siden kneet mitt er ute av drift, blir det inne trening enn så lenge. Håper du får en fin søndag!
En liten oppdatering

God lørdagskveld!
I dag har jeg brukt store deler av dagen til å gjøre matte. Eksamen nærmer seg med stormskritt og jeg er enda ikke kommet i gjennom hele boken. Men nå har jeg bare ett og et halvt kapittel igjen før jeg skal begynne å gjøre litt eksamensoppgaver. Og ikke nok med det, så er jeg nødt til å skrive og lese mer på norsken. Jeg kjenner virkelig på kroppen at jeg stresser for tiden. Jeg har mye hodepine og sinn sykt stiv nakke til en hver tid. Så i det siste har faktisk treningen blitt litt nedprioritert på grunn av alt dette. Synes selvfølgelig det er kjedelig, men jeg må prioritere. Gleder meg bare sykt til sommerferien nå. Ikke at det blir så mye ferie på meg sånn sett, for jeg skal nok mest sannsynlig jobbe meg i hjel, men slipper skolegreiene da. 


Over til noe annet: 
De siste ukene har Iphonen min levd sitt eget liv. Skjermen fryser, lukker programmer av seg selv, touchen streiker, dekningen forsvinner.. you name it. Så nå er det virkelig på tide å skrape sammen noen kroner og investere i en ny Iphone. For etter fire år med Iphone 4S, en avknapp som ikke fungerer og en på teipa hjem-knapp, sier jeg meg lei av en telefon som ikke fungerer som den skal. Jeg har vært å sett på forskjellige Iphoner, og var litt usikker på hvilke av de jeg skulle skaffe meg. Det finnes jo et hav av muligheter. Men jeg tenker mer og mer på å bare kjøpe en Iphone 6. Den koster jo en del, men jeg tenker at det er innafor å bruke litt penger på en ny telefon etter fire år. Så vi får se om det ikke blir ny telefon i løpet av uken! 

Noen som har iphone 6 som vil dele noen meninger/erfaringer med den? :-) 
En usminket historie fra mitt liv

Sminke. Det du gnikker inn i ansiktet før du drar på jobb, skole eller fest. Hvorfor? for å føle deg bedre. For å få frem den fineste siden av "deg".

Jeg har aldri vært fornøyd med mitt eget ansikt, og har derfor brukt utallige mange timer fremfor speilet etter at jeg først oppdaget sminke. Jeg ble raskt avhengig av å ha muligheten til å skjule mitt eget ansikt bak en overfladisk maske. Det begynte med noen uskyldige strøk mascara, og brunkrem, men etterhvert ballet det på bare på seg. Dette ble starten på en overfladisk kosmetikk periode for min del. Etter at jeg startet med sminke i 7. klasse, har jeg ikke gått offentlig en eneste dag uten. Gjennom hele ungdomsskolen, sminket jeg meg i hvert eneste friminutt. Jeg ville ikke at sminken skulle gå bort så alle kunne se hvordan jeg egentlig så ut. Jeg la på nytt lag med mascara og brunkrem flere ganger om dagen i tre år. De andre jentene gikk gjerne uten sminke på tentamener eller late dager, det gjorde aldri jeg.

I årboken fra ungdomsskolen ble jeg stemplet som sminkedukke. Jeg ble fornærmet da, men skjønner i ettertid hvorfor folk så slik på meg. Jeg var jo nærmere gal. Det gikk faktisk så langt at jeg såvidt turte å vise meg uten sminke hjemme, fremfor mamma og pappa. Når jeg våknet om morgenen klarte jeg ikke ha øyekontakt med noen. Jeg følte meg så tom og fæl. Jeg visste hvor stygg jeg så ut uten sminke, for det hadde jo flere fortalt meg. 


På Wikipedia står det:
Kosmetikk kommer av det greske ordet kosmetikos, som kan forklares som «kunsten eller teknikken å pynte seg», og omfatter metoder for å forskjønne særlig hud og hår ved hjelp av bad,massasje, salver og andre skjønnhetsmidler. Kosmetikk er også et samlebegrep på produkter og preparater som benyttes for å endre, utheve, forsterke, maskere, bevare eller beskytte kroppens utseende eller dufter. Adjektivet kosmetisk angår alt som har med kosmetikk og skjønnhetspleie å gjøre, og er synonymt med «forskjønnende», både for utseende hos mennesker, men i overført betydning også av det ytre og overfladiske ellers.

Når jeg overnattet hos venner og vi satt oppe til langt på natt, sminket jeg meg gjerne ekstra, fordi vi skulle ha en skype-samtale med noen. Jeg fikk også høre fra mine nærmeste venner at jeg ikke så ut uten sminke, og at jeg så totalt annerledes når jeg fjernet sminken. De lo litt av meg. Gutter jeg kjente hadde heller ikke problemer med å fortelle meg hvor stygg jeg var. Spesielt lett var det å si dette til meg fordi jeg var ganske lubben på denne tiden. Jeg ville bare vise alle at jeg ikke var stygg. Jeg ville sminke over at jeg tok meg nær av det alle fortalte meg. 

Når det var tid for videregående, ble ikke ting akkurat bedre. Jeg satt med speilet i timen og sminket meg. Lærerne truet med speil-forbud i klasserommet. Jeg hadde alltid med meg sminkepungen, børste og tørrshampoo uansett hvor jeg gikk. Hvis jeg bare skulle gå i fra meg til sentrum for å handle en liten ting, tok jeg med meg vesken, med sminkepungen opp i, og bare den. Jeg fikk nesten panikk om jeg ikke hadde muligheten til å sminke meg når jeg måtte "trengte" det. 

Men så..
Her om dagen gikk det et lite lys opp for meg når jeg så meg selv i speilet. Jeg tenkte bare "faen heller, i dag gidder jeg ikke gå med eyeliner". Jeg fortalte meg selv at jeg nødt til å begynne å gi litt mer faen. Så fremover skal jeg gå ut av komfortsonen min og minke mengden sminke sakte men sikkert. Jeg har allerede gått nesten en uke uten eyeliner. Jeg føler meg tom, men det føles godt å gjøre det. Det føles godt å rive seg bort i fra tanken om hva andre synes om meg, og bare glemme alt alle har fortalt meg. Jeg gidder ikke å sminke meg til jeg får krampe i armen hver dag fordi noen mennesker fortalte meg en gang at jeg ikke så ut. Etter 6 år med total sminke-avhengighet, er det på tide å skjerpe seg. Føler meg sykt svak når jeg tenker over hvor mye tid jeg har brukt på å "gjøre andre en tjeneste" ved nesten sminke meg syk. Nå sier jeg stopp. Og til alle idioter som har vært med på å påvirke meg i så lang tid: Nå skal jeg gå rundt og se stygg ut med vilje. Kom heller å bli kjent med meg, så skal jeg vise dere en finere Amalie. 
Min treningsplan


Som nevnt i forrige innlegg er jeg nødt til å tilpasse treningsprogrammet mitt etter kneskaden. Og slik blir planen i vert fall de neste ukene, kanskje til og med frem til sommeren:

Jeg liker variasjon, så skal ikke se bort i fra at jeg må gjøre litt endringer etterhvert. Rehab står for de øvelsene jeg har fått i fra manuellterapeuten for å styrke kneet. Han ba meg gjøre det ca 3 ganger i uka, men siden jeg er så gira på å bli bedre, gjør jeg det med glede 4 ganger i uka. Jeg fant også ut at rehab-øvelsene var helt suverene som oppvarming før beintrening. Så nå kan jeg styrke kneet samtidig som jeg aktiverer bein og rumpe før en beinøkt, win!

Nå er det middag og en liten pust i bakken før det bærer bort på sats, snakkes! 
Rehabilitering med nytt treningsprogram

På onsdag hadde jeg ny kontroll time hos manuellterapeut, for å egentlig bare forklare at kneet mitt ikke hadde blitt noe bedre med to uker uten beintrening. Det virker som at smertene jeg har er et evig mysterium. Han fant bare en liten betennelse forrige gang, men det er tydelig at det ikke er normalt å ha såpass store smerter som jeg har bare på grunn av en betennelse. Skremmer meg litt når en sånn fagperson ikke skjønner helt hva som er galt. Vi snakker om en manuellterapeut med 5 års(+) lang utdanning som har undervist på universitetet om knær spesifikt. Håper bare dette ikke blir noe ekstremt langvarige greier. Jeg lengter sånn etter å ta knebøy! Men nå har jeg fått et lite miniprogram jeg skal følge frem til neste kontroll om noen uker. Forhåpentligvis blir ting bedre etterhvert. 

 
Adidas hoodie


Dette er min absolutt favoritt hettegenser. Den begynner faktisk å dra på årene, men den er fortsatt like fin vask etter vask. I tillegg er den ikke så alt for tykk sånn at jeg svetter i hjel, noe jeg pleier å gjøre i andre hettegensere. Elsker også at den har en såpass fresh blåfarge, til tross for at jeg ellers har et veldig svart-hvitt klesskap. Tror jeg faktisk er nødt til å skaffe meg genseren i flere farger etterhvert. Genseren min er fra Urban, men de selger den på mange av nettsidene som selger treningsklær.

La forresten merke til hvor innmari stygg eyelineren min var på det ene bildet, men jeg gidder ikke rette på det siden jeg nå straks skal sitte i over tre timer på buss. Det er altså tid for hjemreise tilbake til Bergen. Kofferten er pakket, bussmaten er preppa og jeg er klar for å komme tilbake til byen mellom de syv fjell. 

Hva synes du om genseren? 
Jeg er avhengig av endorfiner

Nå kjenner jeg at jeg er sinnsykt lei av å ikke kunne trene. Jeg har vært i Førde i over en uke uten å kunne trent noe skikkelig styrketrening. Jeg har bare spist mye dritt mat, festet og sittet på rumpa. Jeg kjenner virkelig på den kriblende følelsen av å ha lyst til å bare slite og rive ned musklene så mye jeg bare klarer. På grunn av kneet mitt har jeg heller ikke kunne trent skikkelig bein på flere månder. Jeg savner å ta tunge seige løft i knebøy og markløft. Jeg var så godt i gang med å øke styrken min i markløft rett før jeg fikk beskjed om å ikke trene bein.. er det ikke typisk? Det er bare så sinnsykt irriterende, og jeg blir rett og slett jævlig forbanna. Jeg vil trene, bli sterk, få resultater og bare kose meg med tunge løft og svette økter. Trening gir meg så utrolig mye i hverdagen,og når jeg da ikke får regelmessige doser av endorfiner som igjen gjør meg glad, bygger det seg opp sinne og irritasjon. 

Det blir litt som å vere avhengig av tobakk,rusmidler eller bare sjokolade. Hjernen frigjør dopamin når du får dette i deg, fordi det gir deg en god følelse. Og når du da ikke har fått denne gode følelsen på en uke eller tre månder, er det lett å bli "deprimert" fordi man føler man mangler noe som gir nettopp denne gode følelsen som man ikke får i like stor grad av andre ting. Jeg er rett og slett avhengig av endorfiner. 

Design laget av Julie Viktoria
hits