amaliestrening - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Hvit søndag


God søndag! 
Da jeg trakk gardinene til sides i dag møtte øye mitt en hvit nedsnødd gate. Fikk nesten litt julestemning der jeg sto å så ut vinduet. Siden det er søndag og vi har utsatt alt av vasking av klær og hus litt vel lenge nå, har jeg tatt en runde med støvsugeren og satt på noen maskiner med klesvask. Heldigvis er det sånn her i hus at klesvasken går som en lek siden klærne til både meg og Sven går i hvitt, svart, grått, rosa og blått. Så da er det bare å samle sammen alt i samme farge og sette på maskinen.

Jeg har også ommøblert litt i gangen og på soverommet slik at vi nå har mer passasje i gangen og litt mer oppheng til jakker. Vi har liksom trakket oss gjennom en jungel av klær i den en meter breie gangen våres i et halvt år. Nå er stativet flyttet inn på soverommet så man slipper å gå sidelengs for å komme seg inn på badet, og deilig er det! 
Saturdaybraids
Jeg er bare sykt amatør når det gjelder fletter, eller hår frisyrer generelt. Jeg gidder aldri fikse håret mitt i hverdagen og går dermed med hestehale så og si hver dag. Dette gjør at jeg alltid har vondt i hodebunnen hver kveld etter å ha gått med hestehale hele dagen. Jeg burde egentlig begynne å gå med løst hår eller lage en annen frisyre, men det er så sykt irriterende å få håret i ansiktet! Flere som kjenner seg igjen i dette? Men fletter er faktisk en utrolig god løsning på problemet. Så spørs om jeg ikke bare må ta å øve meg på å flette.

Nå er jeg straks klar for å dra på trening og jeg kjenner meg super klar for å bruke kroppen og få ut litt energi! Ha en fin lørdag alle sammen! :-)
Fri-mandag

Hei dere!
Jeg har hatt en veldig rolig start på uken da jeg ikke fikk noen telefon om at jeg skulle på jobb. Så i dag har jeg ingen planer utenom en liten treningsøkt med Emilie i kveld. Utrolig deilig å få slike uventet fridager inn i mellom. Litt dumt for å lønna sin del, men det er absolutt innafor en gang i blant, hehe.

Ellers er det lite som skjer om dagene. Jeg bare jobber, trener og spiser. Treningen går sånn passe, siden jeg har ett kne som ikke samarbeider blir det fort mye alternativ trening. Men nå har jeg bestilt meg time hos legen for å finne ut av hva det kan være en gang for alle. På matfronten er det mye å tenke på for tiden, jeg følger en kostholdsplan der jeg prøver å få kontroll på hva og hvor mye jeg putter i meg. Så nå mangler det bare at jeg lager meg et nytt treningsprogram slik at jeg får litt mer struktur i treningen. For jeg har vært veldig slapp og trent litt sånn som jeg har følt for etter jul. Så nå tenker jeg at jeg bare skal sette i gang å lage meg et mønster å følge på treningsfronten.Håper alle får en fin start på uka!
Weekend mode

Beklager tidenes bloggtørke. Nå er det endelig helg og litt tid til å blogge i mellom slagene. Så langt av dagen har jeg brukt tiden på å vaske klær, ta oppvasken og tatt en etterlengtet selv pleie-stund. Resten av kvelden skal jeg bare slappe av, spise godteri og kanskje smake på litt pizza. Kjenner det blir deilig med noe annet å spise enn kylling og egg, hehe.

I går hadde jeg den beste markløft økten på lenge! Jeg slo alle rekorder og tok 3x3 repetisjoner med 90 kg! Det kjennes på kroppen i dag for å si det mildt. Så nå skal jeg sette meg ned i sofaen og ta en runde med alle massasjeputene våre, i håp om å få løsne opp ryggen og nakken. 

Ha en fin lørdag alle sammen!
Amalie tipser: bli kvitt søtsuget

Jeg får som mange andre søtsug og lyst på noe søtt i hverdagen. Denne uka har jeg faktisk vært flink og holdt meg unna sjokolade og snarturer på butikken for å finne noe godt. I stedet har jeg kjøpt inn mango på tilbud til kr 10 fra rema. Jeg har fått skikkelig dilla på mango etter at Karoline introduserte meg for det. Så hver gang jeg på kveldstid eller midt på dagen har lyst på noe godt, kutter jeg opp mango og sitter å koser meg med det, med god samvittighet. Frukt generelt funker jo som søtsug-dempende, men mango er totalt min favoritt siden den er så syrlig og søt samtidig. Absolutt til å anbefale! Nå er jeg på vei ut døra for å komme meg på dagens treningsøkt, og i dag er det bein som står på planen. Håper bare jeg klarer å få en fullverdig økt med tanke på at jeg har et kne som ikke er helt som det skal. 
Foodpreppin'

Jeg er faktisk avhengig av litt foodprep i hverdagen min siden den som regel går slag i slag. Når jeg lager maten jeg skal spise der og da, lager jeg lunsj og kanskje middag til dagen etter i samme slengen. Da sparer man sykt mye tid om man har en hverdag som går i ett.  Jeg er ikke av den typen som på søndager står å lager mat til en hel uke. Jeg vil heller lage det jeg har lyst på der og da, i stedet for å måtte spise det jeg laget tre dager i forveien. 

Fikk faktisk en kommentar på jobb i dag om at jeg alltid hadde med meg så god lunsj. Kan skjønne de synes det når de selv sitter å spiser kjedelige knekkebrød mens jeg har en hel boks med friske grønnsaker, egg eller kjøtt. Men alle kan jo lage lunsjen dagen før hvis de bare tar seg tid til det! Prioritering kalles det, og jeg prioriterer god lunsj med riktig næring. Da er det også mye deiligere å ta seg den halvtimen med pause når du vet du har noe godt å se frem til! 


Morgendagens lunsj ser slik ut: fullkornspasta, kyllingfilet og grønsaker. Ikke så veldig delikat når alt blir presset opp i en boks, men det smaker bedre enn det ser ut!

..Og her har vi dagens lukseriøse middag/etter trening mat. Fullkornspasta, grønnsaker og ytrefilet av (en eller annen spesiell type) gris. ææh, ser det ikke godt ut?! Blir nesten sulten igjen bare av å se på bildene..

Er du flink å lage lunsj/måltider dagen før?
Hverdagen kaller

Hei dere!
Nå som jeg har kommet tilbake til hverdagen, blir det selvfølgelig kamp om hva jeg skal bruke tiden min på. Da blir bloggen desverre litt nedprioritert. Men jeg lover at jeg skal gjøre så godt jeg kan fremover likevel.

Jeg merker at jeg er utrolig trøtt for tiden, noe som skyldes døgnrytmen min som fortsatt er litt ute å kjøre etter min ekstremt lange juleferie. Etter jobb i dag var jeg så utrolig utslitt at jeg var på nippet til å droppe trening. Jeg dyttet i meg "middagen", lagde meg en kopp kaffe og gikk på trening sammen med Sven og Jan. Alle kjørte ryggtrening i dag, og vi hadde en god sumo markløft økt helt i starten. Kommer nok til å kjenne dagens økt de neste to-tre dagene.

Har du trent i dag?
Lazy sunday morning

Hei dere!
I dag er siste dagen av min litt for lange juleferie. Jeg dro hjem til Førde 15. desember og ikke før i morgen begynner jeg på jobb igjen her i Bergen. Hvis vi ser bort i fra de få dagene jeg jobbet på dressmann når jeg var hjemme, har jeg hatt ferie i hele 26 dager! Sånn går det når man får bestemme arbeidsmengde selv.. Er vel ikke den beste innstillingen å starte et nytt år med, men jeg kjenner på kroppen at disse dagene har vært gull verdt. For første gang i løpet av friåret mitt har jeg virkelig kjent på det å ha fri. Så nå er i alle fall batteriene ladet opp og jeg er klar for hva det nye året måtte bringe! Må bare få på plass døgnrytmen først.. hehe.

Jeg har forresten som mål i år å klare flere økter dette året enn det jeg klarte i fjor. Er ikke helt sikker på hvor mange økte det ble i fjor, men jeg har et ca tall som jeg skal knuse i år! Har bare hatt fire av ti dager med trening hittil i år, fem med økten jeg skal ha i dag. Jeg startet året med forkjølelse, så valgte å ta det litt rolig i starten av uka, men fremover er det bare å kjøre på!
Workout wanties


Her er bare noen av godbitene jeg fant på ellos.no. Det hadde vært en skikkelig treningsboost om jeg bare hadde fått alt dette inn i klesskapet mitt. Men helt ærlig er skapet så fullt at jeg ikke har plass til mer klær, heh.. 

Hvilket antrekk likte du best?
Smashed avocado

Jeg er så innmari dårlig på variasjon og kreativitet i matveien. Men i dag så jeg de hadde tilbud på avokado på Rema, så da måtte jeg bare prøve den berømte "smashed avocado". Jeg ble veldig positivt overrasket over hvor godt det var! Jeg bare moste avokadoen på skiven og strødde over både salt og pepper. Får seriøst vann i munnen av å snakke om det, namnam!Treningen i dag ble en effektiv time på ellipsemaskinen siden jeg er litt forkjølet. Satser på å få samlet litt krefter til i morgen og kjøre på med en god styrkeøkt! 

Ellers lever telefonen min sitt eget liv og jeg får ikke brukt den til noe som helst. Er redd for at den denne gangen virkelig har takket for seg..
Late breakfast in bed


- Knekkebrød med skinke, ost, agurk, cherrytomat og pepper - Det ble en ganske sen frokost i dag, siden jeg lå og dro meg i senga ekstra lenge. Det kan jeg angre på nå. Nå må jeg stresse med å pakke ferdig og kle på meg før jeg blir hentet. Vi får snakkes når jeg har kommet på plass i leiligheten. Ha en fin torsdag alle sammen!
Going back to B-town

Jeg har så smått startet å pakke kofferten før jeg og Sven drar tilbake til Bergen i morgen. Kofferten er halv full og jeg har fortsatt en hel del jeg skal ha med meg, så det blir spennende å se hvor mange ekstra bager jeg må ha med meg, hehe. Jeg kjenner at jeg gleder meg litt til å komme tilbake til leiligheten og hverdagen. Eneste jeg gruer meg litt til er å komme frem til en iskald leilighet, siden jeg var så innmari smart som skrudde av ALT av varme i hele huset før jeg dro.Håper bare ikke vannet har fryst..Denne svarte dingsen er en reise lader til telefonen som jeg fikk fra jobben til Jul. Denne kommer godt med på reisene frem og tilbake fra Bergen. 
Latest through my phone


Mekka sammen en aldri så liten kollasj med noen bilder jeg har tatt med telefonen etter jeg kom hjem til jul. Mange av bildene ligger allerede på Instagramkontoen min som jeg sneik med nederst i kollasjen. Jeg har lyst å bli flinkere til å oppdatere instagram med lyse og fine bilder. Det blir nok lettere når mørketiden sakte men sikkert forsvinner. Har også ekstremt lyst på en ny Iphone. Jeg er såå lei av min eldgamle 4S som jeg har hatt i 4 år nå. Kamera er utrolig dårlig og det er like før hele telefonen går i stampe. Men å kjøpe ny tlf til 6-7000 kr er virkelig en investering for min del, siden jeg ikke er særlig rik og har mange andre ting å betale på. Så om det blir ny telefon får tiden og bankkontoen vise..

Siden det er et nytt år og jeg er veldig gira på inspirasjon, vil jeg gjerne se gjennom instagram kontoen deres! Legg igjen en kommentar med hva du heter på instagram, så kanskje du får en ny følger ;-)
Let's get inspired


Jeg pleier aldri å kjøpe blader i butikken, men dagen i dag var et unntak. Jeg tenkte det hadde vært gøy å starte året med hodet fullt av inspirasjon. Da blir det plutselig mye lettere å få ordentlig fart på både trening- og bloggmotivasjonen. Så jeg tok like så godt å plukket med meg et eksemplar av månedens Shape up. Nå skal jeg bare sette meg tilbake og suge til meg alt av inspirasjon og ideer. Ha en fortsatt fin mandagskveld! 
Velkommen 2016

Godt nytt år til alle mine fine lesere! 
Jeg har nedprioritert alt av sosiale medier siden jeg kom hjem til fordel for å bare vært til stede der og da sammen med venner og familie. Det blir litt ekstra slik at jeg fokuserer på menneskene jeg har rundt meg når man er hjemme, siden jeg ikke har de rundt meg hver dag lenger. 

Nå er det en ny uke, enda et nytt år og 361 blanke dager ligger fremfor oss. Nyttårsforsett har jeg sluttet med, men jeg har fortsatt noen ting jeg har lyst til å gjennomføre i løpet av året. Blant annet å få meg selv til å lese på bil teorien og kanskje ta lappen etterhvert også. Jeg har ikke følt at jeg har trengt å ha sertifikatet da jeg alltid har bodd sentralt og i en liten by. Nå som jeg bor i Bergen og mest sannsynlig skal begynne studere til høsten, trenger jeg den i alle fall ikke. Men jeg tenker å få det gjort i løpet av året. 

Jeg føler egentlig at 2015 ikke har vært et særlig innholdsrikt år for meg, viss vi ser bort i fra at jeg ble ferdig med videregående og flyttet hjemme i fra. Jeg håper det kommende året blir mer innholdsrikt og jeg gleder meg til å sette meg nye mål. Klarer ikke helt å innse at 2015 er over siden jeg fortsatt er hjemme i Førde. Det føles som om tiden stopper når jeg er her. Føler at tiden fortsetter liksom ikke før jeg har kommet tilbake til Bergen og hverdagen. 

Jeg bestilte meg akkurat en time hos frisøren i morgen, noe som virkelig er på tide. På Onsdag vender vi nok snuten tilbake til Bergen. Så 2016 for min del starter ikke før beina er plantet i Hordaland fylke. 

Design laget av Julie Viktoria
hits