amaliestrening - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Adidas hoodie


Dette er min absolutt favoritt hettegenser. Den begynner faktisk å dra på årene, men den er fortsatt like fin vask etter vask. I tillegg er den ikke så alt for tykk sånn at jeg svetter i hjel, noe jeg pleier å gjøre i andre hettegensere. Elsker også at den har en såpass fresh blåfarge, til tross for at jeg ellers har et veldig svart-hvitt klesskap. Tror jeg faktisk er nødt til å skaffe meg genseren i flere farger etterhvert. Genseren min er fra Urban, men de selger den på mange av nettsidene som selger treningsklær.

La forresten merke til hvor innmari stygg eyelineren min var på det ene bildet, men jeg gidder ikke rette på det siden jeg nå straks skal sitte i over tre timer på buss. Det er altså tid for hjemreise tilbake til Bergen. Kofferten er pakket, bussmaten er preppa og jeg er klar for å komme tilbake til byen mellom de syv fjell. 

Hva synes du om genseren? 
Jeg er avhengig av endorfiner

Nå kjenner jeg at jeg er sinnsykt lei av å ikke kunne trene. Jeg har vært i Førde i over en uke uten å kunne trent noe skikkelig styrketrening. Jeg har bare spist mye dritt mat, festet og sittet på rumpa. Jeg kjenner virkelig på den kriblende følelsen av å ha lyst til å bare slite og rive ned musklene så mye jeg bare klarer. På grunn av kneet mitt har jeg heller ikke kunne trent skikkelig bein på flere månder. Jeg savner å ta tunge seige løft i knebøy og markløft. Jeg var så godt i gang med å øke styrken min i markløft rett før jeg fikk beskjed om å ikke trene bein.. er det ikke typisk? Det er bare så sinnsykt irriterende, og jeg blir rett og slett jævlig forbanna. Jeg vil trene, bli sterk, få resultater og bare kose meg med tunge løft og svette økter. Trening gir meg så utrolig mye i hverdagen,og når jeg da ikke får regelmessige doser av endorfiner som igjen gjør meg glad, bygger det seg opp sinne og irritasjon. 

Det blir litt som å vere avhengig av tobakk,rusmidler eller bare sjokolade. Hjernen frigjør dopamin når du får dette i deg, fordi det gir deg en god følelse. Og når du da ikke har fått denne gode følelsen på en uke eller tre månder, er det lett å bli "deprimert" fordi man føler man mangler noe som gir nettopp denne gode følelsen som man ikke får i like stor grad av andre ting. Jeg er rett og slett avhengig av endorfiner. 
Typisk påskeantrekk
Mange drar på hyttetur og skiferier nå i påsken. Dette har ikke jeg mulighet til siden vi ikke har hytte og fordi jeg ikke eier et eneste par med ski. Men for å bevare denne typiske påskefølelsen synes jeg det er deilig å bare traske rundt i ullundertøy hjemme. Det er liksom da jeg får følelsen av ferie. Huset vårt i Førde har nesten blitt som en hytte for meg, siden det er hit jeg reiser i feriene og helger. 

Nå må jeg nesten få ræva i gir og komme meg ut døren. Jeg er nemlig invirtert på middag sammen med Hanna og moren hennes nå klokken 19. Gleder meg til kombinasjonen av god mat og å catche up. Snakkes!

Mange som er på hyttetur i påsken?
bananpannekaker


Jeg har skrevet om bananpannekaker tidligere på bloggen, men jeg tenker å gjøre det igjen siden jeg nå har funnet en bedre oppskrift. Disse pannekakene er utrolig gode og passer perfekt som både frokost, lunsj, middag og kvelds. I tillegg er de super enkle å lage. Du trenger bare tre ingredienser og en stavmikser til å mikse alt sammen, så har du sunne og gode pannekaker. Syltetøy er absolutt til å anbefale å toppe pannekakene med. Personlig synes jeg det er sykt godt med eplesyltetøy eller jordbær. Ellers er de sykt gode med sjokoladepålegg også, hehe! 

Har du smakt bananpannekaker før?
10 fakta om meg

1. Jeg er født seint på året, noe som gjør meg ubeskrivelig forbanna. Det hindrer meg i å ha det gøy ute på byen med venner, siden alle jeg henger med er 20+, noe som resulterer i at jeg bare må gå hjem å legge meg etter vorset liksom. I tillegg hindrer det meg i å søke visse jobber. Jeg kunne virkelig tenke meg å søke jobb som vekter. Men de krever at man er 20 år eller eldre.. Så det første jeg skal gjøre når jeg blir 20 er å gå bar til bar i hele bergen og søke på jobb som vekter! hehe.

2. Jeg har astma. Så hvordan jeg klarte å jogge en time nesten hver dag i et år før, skjønner jeg ikke. Men jeg merker at det derfor er enda viktigere for meg at jeg opprettholder kondisjonen ved regelmessig kondisjonstrening.

3. Jeg kan ikke fordra å gå med vanlig BH. Jeg går med sports-bh hver eneste dag, med mindre jeg skal pynte meg da. I tillegg er det umulig å finne en passende bh til mine små pupper og brede rygg.. #workoutproblems


4. Jeg lever meg ekstremt inn i sanger jeg hører på. Jeg lytter intenst for å få med meg teksten og budskapet i sangen. Deretter kan jeg sitte i min helt egen boble med tårer i øynene og bare føle sangen og budskapet sangeren prøver å få frem. 

5. Jeg tar alltid tungen eller piercingen ut av munnen når jeg konsentrerer meg. Merker det speiselt når jeg trener benkperss. Da ligger jeg der og dytter undersiden av tungepiercingen ut av munnen mens jeg løfter. 

6. Jeg sover alltid med håret i flette fordi jeg ikke gidder å våkne opp med håret i alle kanter. Dermed slipper jeg unna noen minutter med rettetangen om morningen, veldig praktisk!

7. Jeg har alltid vært tidenes B-menneske. Før kunne jeg sove til langt på dag enda jeg la meg tidlig(vi snakker sånn 14-16 timer med søvn).Men etter jeg flyttet til Bergen og fikk en jobb der jeg står opp kl 06/07 hver eneste ukedag, har jeg blitt et litt mer A-menneske i helgene også, tommel opp for det!


8. Før klarte jeg ikke å smile med munnen igjen, men etter jeg fikk snusleppe klarer jeg det lett som bare det, haha! Trist men sant..

9. Jeg er sinnsykt husredd av meg og hater å være alene hjemme. Særlig i Bergen hvor det er så utrolig mye rare mennesker i gatene. Og det at vi bor midt i byen i første etasje gjør ikke saken noe bedre.

10. Jeg eeelsker reality serier! Herregud, jeg kunne sett på det i timesvis. Jeg ser på alt det beste av reality på både tv2 sumo, tv3 play og viaplay sine nettsider. Spesielt elsker jeg bloggerne, paradise hotel og Larvikjentene. 

 
Et annerledes antrekk
Ja, jeg kan faktisk gå i andre typer klær enn type treningstights og hettegenser. Denne fine kjolen fant jeg på Kappahl til bare en hundrelapp her om dagen. Jeg har hatt lyst på en sånn type kjole en stund nå, og hva er vel bedre enn at man finner slikt på salg? Den er comfy, enkel og utrolig fin i seg selv. I tillegg slipper jeg gå med de forbaska dongeribuksene under. Så her blir bukser byttet ut med en tykkere strømpebukse i stedet. For er det noe jeg hater, så er det dongeribukser. Hva synes du om kjolen?
20 minutter med syre

Jeg satt med hodet ned i matteboken da jeg plutselig så enn sånn merkelig gul rund ting på himmelen som gav fra seg mye lys. Ja, solen tittet nemlig frem tidligere i dag, så da var det bare å kaste blyanten og hente frem kamera for å først ta bloggbilder, for så å hive på seg treningstøyet og løpe ut. Jeg tok på med pulsklokken og løp/jogget opp og ned de to bratteste bakkene ved huset mitt fem ganger. Høres ikke så mye ut, men jeg brukte faktisk 20 minutter på det og var heelt tom for krefter på slutten. Bakkene er faktisk helt sykt tunge bare å gå opp, så det å jogge fikk melkesyren til å ta knekken på meg til slutt. Pulsen min var helt opp i 190 på det høyeste og kcal-forbrenningen endte på over 200 på de få minuttene. Ikke at pulsklokken stemmer nøyaktig, men hey, det motiverer. 

Så for dere som ikke har mulighet til å gå på ski eller tilgang til treningsenter i påsken: bruk omgivelsene rundt deg! Har du en trapp, bakke eller ulent terreng i område - bruk det for det det er verdt! 
 
Shopping og bakkeintervall
Hei dere!
I dag har jeg startet dagen med å tømme lommeboka. Jeg var nemlig en tur til sentrum sammen med tante for å kjøpe inn litt nødvendigheter. Jeg fikk faktisk med meg en lekker regnkåpe til usle 150 kr. En skikkelig olje-regnjakke er høyst nødvendig når man bor i Bergen spør du meg. Ellers tenker jeg å bruke noen timer nå på å lese litt matte, før jeg kanskje tar turen ut i regnet og prøver meg på litt rolig bakkeintervaller. Her hjemme har jeg supre muligheter for nettopp bakkeintervall fordi vi bor midt i to ekstremt bratte bakker. Så jeg tenker jeg skal utnytte det mens jeg kan! Håper bare det ikke pøser ned i heele dag.. 
Latest through my phone


Da har jeg kommet fam til Førde og funnet meg til rette på jenterommet nede i kjelleren. Kjenner at det er litt deilig å ikke ha noen planer eller noe jeg må gjøre. Eneste planen jeg har nå som jeg er hjemme, er å ha en aldri så liten fotoshoot med Natalie og en rolig "jentekveld" med Hanna. Karoline drar uheldigvis til kypros i kveld, så jeg får ikke se hun før rett før jeg drar hjem igjen. 

For å slå i hjel litt tid på bussen i dag, mekket jeg sammen et litt sprekere forside bildet til facebook siden min. Sjekk den gjerne ut og følg meg her
Påskeferie

God lørdag!
De siste to dagene denne uken har jeg jobbet i en barnehage med natur i fokus. Og barnehagen lå ingen andre steder enn på toppen av fløyen! Så jeg tok fløybanen til jobb i går og på torsdag. Så da kan jeg herved meddele at jeg faktisk har brukt alle byens transportmidler til jobb, haha. Synes det var veldig fint å jobbe i en barnehage som er ute stort sett hele dagen når vi har hatt så strålende fint vær denne uken. I tillegg fikk jeg skikkelig påskestemning av å være så mye ute, gå turer og tenne bål. 

Nå har jeg påskeferie og drar hjem til Førde i morgen hvor jeg blir en god uke. Gleder meg litt til å komme hjem og slappe av, trene og se igjen venner og familie jeg ikke har sett på en stund. Men jeg må nok også belage meg på en del timer med matte- og norsklesing. 

Nå tar jeg snart turen på trening før jeg skal bruke resten av dagen til å rydde litt i leiligheten og pakke før vi drar. 
 
Eksamenforberedelser

Hei dere!
Solen skinner og i dag hadde jeg en rekordkort arbeidsdag på hele fire timer. Nesten litt trist å måtte dra hjem akuratt da alle hadde kommet seg ut i solen. Nå sitter jeg nemlig inne og leser meg opp til norsk eksamen. Jeg skal, som nevnt tidligere, ta opp både norsk og matematikk nå til våren, og jeg merker virkelig at tiden løper i fra meg! Dagene går så sinnsykt fort og før jeg vet ordet av det, har det gått to-tre dager uten noe lesing. Men fremover må jeg skjerpe meg. Det er ikke mange ukene igjen før begge eksamenene, og jeg er fast bestemt på å gjøre det bedre denne gangen. 
I mellom slagene med retorikk og analyser er jeg nødt til å bevege meg litt, så da tok jeg like gjerne i bruk det lille av treningsutstyr vi har her. Skulle gjerne vært på trening, aller helst ute i finværet, men man kan ikke få i pose og sekk, så jeg prøver å gjøre det beste ut av det. Denne ab-rolleren er helt sykt effektiv. Selv om jeg ikke får det helt til enda, kjenner jeg det brenner i magen etter et par runder frem og tilbake. Den strekker magemusklene godt ut og er derfor en veldig god øvelse for abs'a. 

Flere som har eksamen i nærmeste fremtid?
Siden sist

Plutselig ble det fullstendig stille på bloggen. Egentlig bare fordi jeg ikke har giddet å ta meg tid til det. Den siste månden(!?) har vært fylt med jobb, trening, lekser og sykdom. Siden sist har jeg hatt besøk av Karoline, og vi hadde en veldig koselig helg som bestod av visning, shopping, taco og generelt et alt for høyt pengeforbruk. Jeg har vært flittig med matte-lesingen og vært forkjølet nå i tre uker i strekk Denne uken hadde jeg time hos manuellterapaut hvor jeg endelig fikk litt mer svar på hva som feiler kneet mitt. Jeg har en liten væskedannelse i venstre kne og en liten betennelse, akuratt som jeg trodde. Så jeg fikk rett og slettt beskjed om å ikke trene noe form for beintrening de neste to ukene. Har fått ny time til kontroll etter påske for å se om det virker med en pause fra treningen. 


 

Design laget av Julie Viktoria
hits