amaliestrening - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Question time

Da tenker jeg å starte en liten spørsmålsrunde slik at dere kanskje får svar på noe dere lurer på. Har ikke vært så flink på bloggfronten den siste uka, noe som skyldes en aldri så liten "blogg-sperre". Jeg vil gjerne høre hva dere lurer på enten om det gjelder meg, trening, hverdagen min eller noe helt annet. Spør i vei!

1. søndag i advent

Hei! 
I dag er det den første søndagen i advent, allerede før desember har startet. Det kjennes at det er søndag og det er helt ærlig litt deilig. Jeg er egentlig ikke så fan av søndager, men i dag kjentes det egentlig utrolig godt. Jeg har tent lys i stuen, trekt kaffe og serien "okkupert" ruller på tv-skjermen mens min kjære ligger ved siden av meg i sofaen. Fikk skikkelig julestemning etter vi var på lysfesten i går hvor det var sykt mange mennesker, allsang og fakler rundt hele lille Lungegårdsvannet. 

Hadde egentlig planer om å vaske klær i dag, siden jeg har et hav av tid. Men her må man betale med to tiere hver gang man skal vaske klær og selvfølgelig har vi ikke flere tiere i hus. På toppen av det hele har oppvaskmaskinen på kjøkkenet streiket. Så nå samler det seg opp både skitne klær, talerker og bestikk. Typisk at alt skal skje på samme tid. 


Ha en fin søndag!
alternativ mandagstrening

Dagen i dag har faktisk gått veldig fort. Jeg har rukket å spiste litt og nå står en treningsøkt på planen. Formen er dessverre ikke helt på topp, men jeg tar en sjangs på en liten treningsøkt likevel. Jeg tenker å ta meg en tur på ellipse maskinen i ca en time. I følge treningsplanen min skal jeg egentlig ha legday i dag. Men siden jeg ikke tar sjansen på å rive ned immunforsvaret mitt enda mer, blir det alternativ rolig trening i dag. Håper alle får en fin mandagskveld. Nå må jeg løpe, snakkes! 


fra leilighet til et hjem

I går fikk jeg og Sven besøk av mamma, pappa og Adrian. Vi startet dagen med en tur på Ikea hvor vi handlet både stort og smått. Jeg fikk endelig kjøpt tv-bord, skrivepult, hylle til badet og ett nytt tørkestativ. Siden vi flyttet inn har Tv'en stått på et stygt lite svart bord og store deler av veggen vedsiden av Tv'en har blitt fylt opp av en gigantisk pappeske. Pappesken ble vi endelig kvitt og leiligheten ble plutselig hundre ganger mer hjemmekoselig.Jeg kjøpte også med meg et lite søtt juletre. Siden vi har begrenset med plass og jeg har lyst til å pynte litt før jul, passet det helt perfekt med et lite juletre som kan stå i vinduskarmen. 

Skuffene på pulten henger litt på halv åtte fordi jeg har skrudd litt feil og jeg har ikke giddet å fikset opp i det etter at jeg brukte flere timer på å sette sammen alt i går kveld. Er veldig fornøygd med hvordan det ser ut her nå altså. Hele stuen ble liksom et helt annet rom!

Jeg har hatt en utrolig koselig helg tross i flere timer med montering av ikea varer. I morgen står en ny uke med jobb for tur. Satser på at jeg klarer å holde koken hele uka ettersom jeg kjenner at formen begynner å bli dårligere og en forkjølelse driver å sniker seg inn på meg. 
Me-time & stretching

I løpet av noen dager med trening drar jeg alltid på meg store mengde muskelknuter, spesielt i øvre rygg. De siste to dagene har det faktisk vært så ille at jeg har følt meg helt låst slik at jeg ikke har klart å bevege meg skikkelig. Så i kveld skal jeg prøve å løsne opp noen knuter og tøye litt på skrotten. 

Ligger her og ber til høyere makter

Denne massasje tingen dere ser på bildene er helt genial for meg. Jeg har tidenes laveste smerteterskel og hater når andre skal massere meg, fordi de alltid gjør det så innmari hardt. Men med denne kan jeg selv bestemme hvor heftig massasje jeg vil ha. For massasje må man ha, ellers stopper det blodtilførselen til musklene slik at de ikke vokser, og det vil vi jo ikke ha noe av!

Er du flink til å tøye ut etter trening?
Gla' mandag

For en fin start på uken dette har vært. Jeg startet dagen allerede klokken 06 i morges, spiste en god frokost og dro på jobb. Jeg klarte faktisk å møte opp i feil barnehage i dag tidlig, men det var ikke verre enn at den barnehagen jeg egentlig skulle i lå rett over veien. Så det problemet ble raskt ordnet opp i. Når jeg endelig var kommet på plass i riktig barnehage, viste det seg at en av de som jobbet på avdelingen også var fra Førde. Dette synes vi begge var utrolig stas og det ble mye snakk om hjembyen gjennom hele dagen. Det viste seg også at han hadde bodd rett ovenfor der jeg er oppvokst og jobbet i samme barnehage som jeg gikk i som liten! Verden er liten altså. Jeg og min "By venn" tok også samme buss på vei hjem hvor vi pratet enda mer om Førde og barnehage greier, haha. Hyggelig å snakke med folk man egentlig ikke kjenner men som man tilfeldigvis har en del til felles med! 

Da jeg kom hjem fra jobb var humøret og energien på topp ettersom jeg hadde hatt tilgang på kaffe så og si hele arbeidsdagen. Så med et par liter kaffe i magen og koffein i blodet, tok jeg turen på treningssenteret hvor det ble en kort og intensiv bryst og triceps økt. Ikke nok med at jeg har hatt en fin dag på jobb og en super treningsøkt, men jeg har også endelig fått skaffet meg et fast vikariat i en og samme barnehage frem til jul! Sykt deilig å kunne reise til samme barnehagen de neste ukene og endelig "slå seg til ro" på ett sted. Åh, denne mandagen har bare vært bra bra bra! 

Håper alle har hatt en fin mandag! Nå er det sengetid for min del, godnatt♥
Sunday workout

Vet ikke om dere har lagt merke til at jeg har byttet design? jeg satt i går kveld og dullet litt med HTML-koder og lagde kjapt en helt enkel header. Headeren ble litt Sophie Elise inspirert, men håper det er innafor. Nå tar jeg og Sven straks turen bort på gymmen for å tyvstarte litt på den kommende ukas treningsøkter. Nå er kyllingen akkurat kommet ut av ovnen og kroppen er klar for å innta litt proteiner før trening. 


Fredag og helgemodus

Endelig er helgen her igjen! Ah, jeg kjenner virkelig at jeg er sliten for tiden. Misstenker at det skyldes litt for lite søvn hele uka på grunn av "flink pike" syndromet mitt. Skal liksom rekke over alt på en dag, helst hver dag, og det blir man sliten av. Nå sitter jeg pakket inn i teppet mitt i sofaen og prøver kjenne etter om jeg har energi nok til å dra på trening eller om jeg bare skal bruke tiden på  å rydde litt i leiligheten. Jeg prøver også å manne meg opp til å starte helgen med å betale husleien for denne månen. Er jo bare sykt kjipt å starte helgen med å tømme kontoen.. Men det må nok gjøres. Vil jo helst ha tak over hodet, spesielt i disse dager når været er helt forferdelig. 

Det første jeg gjorde da jeg kom hjem fra jobb var å lage meg en god dose kakao. Da jeg var i gang, innså jeg at vi ikke hadde sukker i hus. Så denne gangen ble det en sukkerfri kakao som smakte alt annet enn den kakaoen jeg hadde forestilt meg. Men utenom sukker-mangel har jeg ikke merket noe til at det er Fredag 13. hehe. 


Jeg skal i alle fall bruke helgen på å slappe av, og så blir det vel en aldri så liten husvask i morgen tenker jeg. 
Torsdag og backattack

Etter jobb i dag var jeg så sinnsykt sliten at det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å fjerne sminken og legge meg på sofaen. Hadde absolutt ingen planer om å trene, men etter at de tre kaffekoppene jeg drakk kicket inn, kastet jeg meg opp fra sofaen og ut døra. I dag var det duket for en aldri så liten rygg økt. Økten var egentlig veldig kort, men til gjengjeld veldig effektiv! 

Og viss dere lurte på hvordan det går med slutting av snus, kjenner jeg virkelig på suget etter nikotin. Jeg har vært rimelig sint/irritert i hele dag, og det første jeg gjorde da jeg kom inn døra etter jobb var å kjefte og skrike til kjæresten.. Han truet med å stappe en snus i leppa mi for å roe meg ned, så ille var det. Men hey, han får bare holde ut. Jeg vil spare penger, så da får han bare leve med en litt hissig og lett irritabel kjæreste de neste dagene. Her kommer dagens økt:

Ellipse-onsdag

Puuhh.. en time på ellipsemaskinen på sats gjør virkelig susen. Kjenner jeg er helt tom for energi etter en hel time med kondisjonstrening. Kjenner på kondisen at jeg virkelig trenger å prioritere nettopp kondisjonstrening fremover. Tenkte jeg skulle gi meg selv god kondis og bedre økonomi ved å slutte å snuse, til jul. Har allerede minket snusinntaket mitt drastisk de to siste dagene, og det går overraskende bra. Satser på at jeg klarer å slutte nå da, og at det ikke ender slik det gjorde de 3-4(?) gangene tidligere hvor jeg prøvde å slutte.. Og med kondisjonstrening i tankene hele tiden og minket inntak av nikotin, har jeg trua på at jeg skal klare begge deler i løpet av en liten periode! Mer kondisjonstrening og mindre snus -> et sunnere liv. Tjohei!


Har du trent i dag? :-) 
Tirsdag: chestday og armer

God kveld!
Da var jeg endelig kommet meg inn døren etter å ha somlet bort en og to timer på å gjøre ingenting på sats. Siden det er tirsdag i dag, var det igjen på tide med en chestday og armtrening. Kjente det godt i både bryst, triceps og biceps når jeg var ferdig med økten, akkurat slik det skal være etter en god økt!

For øyeblikket sitter jeg å spiser en over middels kryddret kylling som brenner i munnen, ææhhh. Snart hopper jeg i dusjen før senga kaller, men først skal jeg dele dagens treningsøkt med dere: Og som nevnt i forrige innlegg gjør jeg ikke akkurat samme øvelser hver gang jeg trener armer. Viktig med litt variasjon ;-)
Mandagsøkta - bein og rumpe

Fikk spørsmål om jeg snart kunne gi dere en ordentlig oppdatering på treningsformen.Jeg vet ikke helt hva som ligger i det spørsmålet. Er det formbilder dere vil se eller bare hvordan jeg ligger an på styrkemessig? I såfall så tror jeg det blir en stund til formbilder kommer på bloggen. Skulle gjerne ha vist dere før og etter bilder av lår og rumpe. Men siden jeg bare står i trusa på bildene, regner jeg med at folk synes det blir for drøyt og at folk kommer til å slenge dritt... Så jeg spare meg selv for det. 

Men jeg kan jo meddele at jeg blir sakte men sikkert sterkere i forskjellige øvelser. En av dem er favorittøvelsen min, knebøy. I dag var legday og jeg var fast bestemt på å løfte tungt på knebøyen i dag. Jeg jobbet meg opp i fra 40 kg -50 kg - 60kg - 70 kg - 80 kg. Jeg bladde nemlig i treningsdagboken min og fant ut at det er flere måneder siden jeg tok 80 kg i knebøy! Så i dag slo jeg til med 3 repetisjoner og 4 sett med 80 kg! Her ser dere hvordan mandagsøktene mine ser ut. Jeg er ikke så nazi at jeg har faste øvelser hver gang, så jeg pleier å variere litt hvilke øvelser jeg tar når jeg skal trene rumpe og bein. Men her har dere et eksempel på en beinøkt for meg. Er dere også interessert i å se hva som står på programmet for i morgen? 
Grå-mandag

I dag er det overskyet og regnet plasker ned utenfor vinduet. Det er meldt regnvær hele uka med store mengder nedbør. Skal sies at det ikke frister så veldig å dra på jobb slikt vær. Men let's face it: Jeg bor i Bergen. Vi har jo vært utrolig heldige med været de siste månedene, men nå ser det ut som at det er slutt på finværet for en stund. Siden vi var borte i helgen er kjøleskapet rimelig tomt. Så nå skal jeg ta turen på butikken for å handle inn mat for de kommende dagene. Senere blir det en tur på sats for å få i gang treningen igjen etter en alt for slapp helg. 
back in b-town

God kveld!
Da var jeg tilbake igjen i Bergen by etter en liten helg hjemme i Førde. Det var utrolig koselig å se både familie og venner igjen! Siden det er farsdag i dag skulle jeg egentlig være med familien for å besøke bestefar. Men siden vi fikk sitte på med Jan hjem, så dro vi litt tidlig på dagen, og dermed ble det ikke noe farsdagsfeiring på meg. Kanskje like greit siden jeg var i bursdag til svigermor på lørdagen og fikk i meg noen (mange) kakestykker. Har fått i meg veldig mye godteri helgen, så i morgen blir det deilig å starte med de sunne rutinene igjen.

For øyeblikket sitter jeg i sofaen pakket inn i ullsokker og teppe. Fremfor meg står det levende lys på bordet og en skål med varm og deilig blomkålsuppe. Prøver å få i meg litt varme siden det var rimelig kalt i leiligheten da vi kom hjem. Jeg hadde selvsagt skrudd av all varme for å spare strøm.. 

Fant også frem de to-tre julepynt-gjenstandene vi hadde i boden. Synes det ble hakket mer koselig her.Håper alle har hatt en fin helg og en koselig farsdag!
Okklusjon og foodprep

God kveld!
Det var stapp fullt av folk på sats i kveld, slik som det alltid pleier å være på mandager. Alle  knebøystativene var selvsagt opptatt, slik at jeg ikke fikk ta knebøyen min. Så da ble det en aldri så liten reserveløsning på det problemet. Jeg fant frem en vektstang på 17,5 kg og lånte okklusjonsbåndene til Jan. Jeg surret båndene rundt begge lårene så stramt jeg bare kunne, hev vektstanga på nakken og tok 6 sett med knebøy. Først 30 reps, etterfulgt av 25, 15, 15, 15 og 10 repetisjoner! Jeg lover dere, viss dere ikke har prøvd okklusjon før, kommer dere til å gråte og be om nåde første gang, haha. Det er helt sinnsykt vondt, iallefall første gangen. Jeg har gjort det noen ganger nå så begynner å bli kjent med smerten. Det føles helt sykt godt etterpå! 

Etter tidenes legday haltet jeg meg bort på brun og blid for å avslutte dagen med 20 minutter varm avslapping. Herlig å ta sol en gang i blant, spesielt nå som det er så kaldt i været! Nå har jeg laget meg en god porsjon kveldsmat og laget lunsjen for morgendagen. Nå er det klart for en god dusj før jeg pakker meg godt inn i dynen og lader opp til en ny dag på jobb. 

Kveldsen bestod av eggerøre med ost og skinke og en skål havregryn. Lunjsen ble også førstnevnte.Og for dere som lurer på hva okklusjoner: Her har jeg surret båndene(som jeg ikke egentlig vet hva heter) rundt lårene. De skal være veldig stramme. Så utfører jeg for eksempel knebøy med ganske lett vekt, men med mange repetisjoner og sett. Båndene gjør at blodtilførselen i bena blir mye mindre og gjør at man bryter ned enda mer musklatur enn man vanligvis hadde gjort. Dette gjør at man bygger mer og fortere muskler på fremsiden av låret. 

Har du trent i dag?
1st of november

Nå ringer høsten inn for fullt. Tenk at det allerede er 1. november? Nå snakker vi kalde dager, mørketid, varme klær og høyt strømforbruk. Jeg merket på kroppen i dag at det var ekstra kaldt i stuen og at det gjorde ekstra godt å hive på seg ullsokkene, lage en god kopp te og pakke seg inn i teppet. I går kveld ble det en aldri så liten tur ute på byen siden det var halloween, så i dag blir det godt å bare slappe av. 

Jeg har også startet å tenkte på julegaver til mine nærmeste, men har innsett at det bare blir vanskeligere for hvert år. Men satser jeg har de fleste gavene i boks i god tid i år, slik at jeg slipper å panikk-handle julegaver på selve julaften. 


Den kommende uken er jeg også fullbooket på jobbfronten. Jeg har oppdrag fra mandag til torsdag allerede. Det er så deilig å få vite om jeg har jobb flere dager før jeg faktisk skal på jobb. Og så er det jo et ekstra pluss at jeg får komme tilbake til de barnehagene jeg allerede har vært innom tidligere. Så jeg satser på at det blir en fin uke!

Ha en fin søndag!

Design laget av Julie Viktoria
hits